April 28 – Acid in Alkmaar

image_smile.png

Acido Amigo!
Acido Amigo! is een avond in Atlantis waar house en dan in het bijzonder acidhouse de beats aangeven. De muziekstroming ontstaan eind jaren tachtig is verantwoordelijk voor vrijwel alle housemuziek van de jaren daarna. Van techno tot minimal nog steeds komen de baslijnen uit het kleine synthesizertje hard uit de speakers. Vanavond een avond acidgeschiedenis met twee dj’s en een live-act. De oude tijden van ’88 komen aan bod, via de rave van de jaren negentig naar nu waar het vertrouwde maar nog steeds o zo zure basgeluid zorgt voor volle hete dansvloeren en algehele opzwepende extase.

Lineup: Baz Reznik, Plonk Brothers, Acieed Ed

mzr-synth-boy.jpg

Baz Reznik

Baz Reznik kreeg al vroeg te maken met het fenomeen platendraaien vanwege zijn grote broer die hem als broekie meenam naar de platenzaak en liet horen wat er echt toedeed. Toen toekijkend maar nu al een aantal jaren actief draaiend verloor Baz z’n hart aan de muziek die al 30 jaar zorgt voor energie over de hele wereld. Baz verhuisde naar Den Haag en kwam daar in aanraking met de elektronische muziekscene aldaar. Hij ontwikkelde zijn smaak verder en dan met name voor de oudere genres van de house: Italo en Chigagohouse, medeplichtigen voor alles wat nu beukt maar ook minimaal voortkabbelt. Baz laat vanavond zijn liefde voor deze oudere stromingen horen en zal laten zien dat grooven op de oude school sexy en lekker is.

Brothers Plonk (live)

Na jaren in hun stoffige studiokamertjes acidlijn na acidlijn “getweakt” te hebben komen de Plonk Brothers eindelijk naar buiten met hun zure housey elektro om een liveset ten gehore te brengen op de Acido Amigo! avond. Hun “Pocket Rocket”-ep (die in 2006 uitkwam op het Amsterdamse Blacklabel) werd goed ontvangen door dj’s als Laurent garnier en Josh Wink. Vanavond zullen zij de lijnen laten lopen alsof jullie leven er van afhangt en zeker de rauwere geluiden niet vermijden.

Acieed Ed

Acieed Ed is een oude bekende in de 072-omgeving en was al in 1988 in de ban van de muziek met die bliepjes en lachende gele beats. Vanaf die tijd fabriceerde hij mixcassettes voor de liefhebbers in Heiloo. In 1992 richtte hij met een aantal dj’s de High Low techno (HLT) op waar hij in de jaren daarna meerdere feesten mee organiseerde en natuurlijk zijn platen draaide. Verwacht van Ed het hardere werk met uitstapjes richting Techno en de oldschool rave-house van begin jaren ’90.

Naast al dit sonisch acidgeweld zorgt het publiek vanavond voor de visuele ondersteuning. Op de Acido Amigo!-avond zal Tanoki zijn interactieve VJ-kist weer neerzetten waar men naar hartelust kan bepalen of de dj’s in het psychedelisch stroboscooplicht staan of meespelen in een harde natuurfilm.

5 Comments
 1. m

  oeiei lala
  creme de la cremes!

 2. Reznik

  Acieeed: lekker knallen 🙂

 3. de kardinaal

  “meespelen in een harde natuurfilm” daar zitten we natuurlijk niet op te wachten….maarmet die acid komt het vast wel goed!

 4. niek

  Dat was weer een sportieve avond. Is er ook nog wat opgenomen?

 5. Acieed Ed

  Er is inderdaad een MD van – hopelijk deze week online

Comments are closed.